Groot assortiment bordspellen, kaartspellen en nog veel meer gezellige en leuke spellen.

Waarom zijn bordspellen zo populair (en hoe zorg je dat je wint)

 • Home
 • Bordspellen
joshua-hoehne-c-jTL24e50c-unsplash

Bordspellen zijn een geweldige manier om tijd met vrienden en familie door te brengen. Maar wat zijn nu precies populaire bordspellen in Nederland? Wat maakt een bordspel leuk? En hoe kun je het beste een bordspel spelen? In deze blog zullen deze vragen worden beantwoord, zodat je optimaal kunt genieten van de leukste spellen. 

Wat zijn populaire bordspellen in Nederland?

Er is een grote verscheidenheid aan bordspellen te vinden in Nederland. De meest populaire spellen zijn onder andere Catan, Codenames, Dobble, Risk, Monopoly, Carcassonne en Ticket to Ride. 

 • Catan is een strategisch bordspel waarbij spelers proberen hun eiland te ontwikkelen door grondstoffen te verzamelen. 
 • Codenames is een spel waarbij twee teams het tegen elkaar opnemen om de juiste woorden te raden. 
 • Dobble is een spel waarbij de spelers dezelfde symbolen in verschillende combinaties moeten vinden. Gek op dobbelen? Hier vind je meer dobbelspellen
 • Risk is een wereldverovering spel waarbij spelers hun leger naar andere landen moeten verplaatsen om hun gebied te vergroten. 
 • Monopoly is een klassiek gezelschapsspel waarbij spelers het tegen elkaar opnemen om de meeste geld en bezittingen te verzamelen. 
 • Carcassonne is een spel waarbij de spelers de omgeving moeten bouwen met behulp van kaarten. 
 • Ticket to Ride is een spel waarbij spelers treinverbindingen moeten aanleggen tussen verschillende steden om zo als eerste de belangrijkste routes te leggen

Wat is er zo leuk aan het spelen van een bordspel?

Bordspellen bieden een geweldige manier om tijd met vrienden en familie door te brengen. Ze zijn een geweldige manier om gezellig bij elkaar te komen en nieuwe dingen te leren. Gezelschapspelletjes bevorderen de sociale interactie, omdat je samen met anderen moet samenwerken om het spel te winnen. Ze bieden ook een veilige omgeving waarin spelers risico’s kunnen nemen en fouten kunnen maken. Ze zijn ook een geweldige manier om je denkvermogen te verbeteren, omdat je tijdens het spelen moet nadenken over je volgende zet. Het is ook leuk omdat je het spel kunt aanpassen aan je eigen stijl en spelers kunnen kiezen welke spellen het leukst zijn voor hun groep. Zie ook: 10 redenen waarom je bordspellen moet spelen

Tips bij het spelen van een bordspel

Het spelen van een bordspel kan een uitdaging zijn, maar er zijn een paar tips die je kunnen helpen om het meeste uit je spel te halen. 

 1. Ten eerste is het belangrijk om je aandacht te richten op de regels van het spel. Het is belangrijk dat je de regels goed begrijpt voordat je begint met spelen, zodat je je bewust bent van je opties. 
 2. Ten tweede is het belangrijk om je strategie te plannen. Voordat je begint met spelen, is het belangrijk om na te denken over je plannen en strategieën, zodat je je doelen kunt bereiken. 
 3. Ten derde is het belangrijk om je te concentreren op het spel. Het is belangrijk dat je je concentreert op het spel en niet afgeleid wordt door andere dingen. 
 4. Ten slotte is het belangrijk om je te amuseren. Denk er niet te veel over na en gebruik het spel om plezier te maken met vrienden en familie. 

Conclusie: Wat wordt jouw volgende bordspel?

Bordspellen zijn een geweldige manier om tijd met vrienden en familie door te brengen. Ze zijn leuk, uitdagend en bieden spelers een veilige omgeving waarin ze risico’s kunnen nemen. Populaire bordspellen in Nederland zijn Catan, Codenames, Dobble, Risk, Monopoly, Carcassonne en Ticket to Ride. Bordspellen bieden spelers een geweldige manier om gezellig bij elkaar te komen en nieuwe dingen te leren. Er zijn een aantal tips die je kunt gebruiken om het beste uit je bordspellen te halen, waaronder het begrijpen van de regels, het plannen van je strategie, je concentreren op het spel en je amuseren. Met deze eenvoudige tips kun je optimaal genieten van de leukste spellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.