Groot assortiment bordspellen, kaartspellen en nog veel meer gezellige en leuke spellen.

De perfecte dansstijl voor je peuter vinden

yan-berthemy-TRrBszDmuWE-unsplash

Een peuter vragen welke dansstijl hij of zij het liefst wil als danslessen, gaat niet zo makkelijk als het 2 jaar is. Hoe maak je nu de juiste keuze? Als ouder kun je misschien aan de hand van de bewegingen van je peuter bepalen welke dansstijl het best zal passen bij het kind. Goed is het daarom om daarbij te kiezen voor dansstudio’s die verschillende dansstijlen voor peuters aanbiedt. De dansleraar kan na toetsing dan helpen bepalen bij welke dansstijl het kindje zich het best bij kan aansluiten. Belangrijk bij elke keuze is een dansstijl waar het kind van houdt en gepassioneerd over is.

Neem kennis van de dansstijlen 

Om de juiste dansstijl te kiezen voor je peuter moet je als ouder natuurlijk kennis dragen van de diverse dansstijlen. Ballet wordt gekenmerkt als één van de bekendste dansstijlen, waar peuters voor worden gelegd. De meeste ouders kiezen voor hun meisjes vaak voor ballet en voor de jongens hip hop. Balletles is uitstekend voor kinderen die uitblinken in een meer gestructureerde omgeving. Peuters die deelnemen aan balletlessen leren discipline met een sterke focus op houding, terwijl ze tegelijkertijd van genieten. Ballet blijkt tevens een goede uitgangspunt te zijn voor elke dansstijl. Peuters die balletlessen hebben gevolgd, kunnen namelijk makkelijker overstappen naar andere dansstijlen en zich daarbij sneller inwerken. 

Jazz en tapdansen

Vanwege de gelijkenissen van jazz en tapdansen met ballet, kiezen ouders ook voor deze dansstijlen als het aankomt op hun kleine peuter. Veelal lijkt het meteen te klikken. Peuters ervaren Jazz als een zeer opwindende dansstijl. Vooral om energieke stijl met grote bewegingen, is Jazz een stimulans voor peuters die gauw balen van eentonige bewegingen. Jazz draait om improvisatie, vaardigheid en explosieve bewegingen. Een kind dat ballet dans als basis heeft zal uitblinken in jazz. Het ritmische, energieke en luide muziek bij tapdansen is wat de aandacht trekt bij kinderen. Je peuter is meteen alert bij deze dansstijl. Heel goed passend dus bij kinderen, die niet erg gecoördineerd zijn en een prima optie voor kinderen die van lawaai houden en graag druk zijn. Tap is een stijl die zich goed leent voor zelfexpressie.

https://www.glo-entertainment-live.com/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.