Groot assortiment bordspellen, kaartspellen en nog veel meer gezellige en leuke spellen.

5 redenen om je kind LEGO cadeau te geven

mourizal-zativa-gNMVpAPe3PE-unsplash

De kans is ontzettend groot dat je vroeger oneindig lang hebt gespeeld met LEGO om de mooiste creaties te maken. Ook nu zijn deze speelsteentjes nog altijd hartstikke populair. Je fantasie de vrije loop laten is natuurlijk iets van alle tijden. Het plezier van bouwen met LEGO raakt vaak niet op, dus LEGO bouwstenen kopen is zeker geen slecht idee!

1. Breid de fantasie van je kind uit

Met wat fantasie kan je kind het onmogelijke toch mogelijk maken, en dat allemaal dankzij de steentjes van LEGO. Ze duiken in de huid van astronauten door een ruimteschip na te bouwen of voelen zich stoere ridders of knappe prinsessen wanneer ze een koninklijk kasteel nabouwen. Door met dezelfde steentjes telkens wat anders te bouwen, leert LEGO je kinderen om spelenderwijs om met een ander perspectief naar dingen te kijken. Dat stimuleert de creativiteit van je kind enorm. Dat begint allemaal al bij het eerste bouwwerk dat ze maken.

Creativiteit is een basisvaardigheid die je kind de rest van zijn of haar leven nog vaak gaat gebruiken. Denk eens aan schoolwerk, waar huiswerk maken met wat creativiteit soms veel makkelijker gaat. Ook in het werkveld kan creativiteit en outside the box denken de doorslag zijn om later promotie te maken naar een betere baan. Fantasie en creativiteit zijn daarom belangrijke vaardigheden om, zelfs op jonge leeftijd, al te leren!

2. Leren werken volgens een plan

Kinderen leren ontzettend veel door allerlei dingen na te doen. Vanaf kleins of aan doen ze je in alles na: je bewegingen, de geluiden die je maakt, de gezichtsuitdrukkingen die je maakt… Zo leert je kind spelenderwijs allerlei onderdelen.

Aan dit spelenderwijs leren draagt LEGO ook bij. Door samen met LEGO aan de slag te gaan, kunnen jullie samen namaken wat jullie eerder al eens gezien hebben. Volg bijvoorbeeld de stappenplannen die op de doos staan, om zo tot het gewenste eindresultaat te komen. Liever zelf wat bedenken? Kies dan iets wat je kind of jij mooi vindt en probeer dat zo goed mogelijk na te bouwen. Quality time gegarandeerd!

3. Met vriendjes en vriendinnetjes spelen

In je eentje bouwen kan hartstikke leuk zijn, maar samen genieten van LEGO is nog veel leuker! Je kunt natuurlijk samen bouwen met een reguliere LEGO-set, maar er zijn ook speciale edities die extreem geschikt zijn voor dubbel zoveel plezier. Dit leert je kind niet alleen om goed samen te spelen, maar ook om bijvoorbeeld dingen met elkaar te delen en om creatieve ideeën met elkaar uit te wisselen.

4. LEGO is tijdloos

De inleiding begon er al mee: grote kans dat jij als klein kind ook eindeloos met LEGO gespeeld hebt. LEGO is dus tijdloos! Zowel over generaties, maar ook voor kinderen zelf. Als kleintjes maken ze simpele bouwwerkjes om mee te spelen. Worden ze wat ouder, kunnen ze met uitdagende sets van bijvoorbeeld LEGO Technic toch weer verder bouwen. Vervelen doet LEGO dus zeker niet. In de webshop van Uniblocks vind je goedkope bouwstenen van hun eigen merk, dus ook wanneer je op zoek bent naar een goedkoop cadeautje zijn er genoeg bouwstenen te vinden.

5. Fouten maken is er niet bij

De mogelijkheden van LEGO zijn echt eindeloos: grenzen aan wat je wel of niet kunt maken bestaan eigenlijk niet. Daardoor kan je kind het spelen met LEGO ook niet fout doen. Dat zorgt er niet alleen voor dat je kind niet gedemotiveerd raakt, maar ook dat je nooit echt uitgebouwd kunt zijn. Ideaal dus!

LEGO is dus ontzettend goed speelgoed om je kind cadeau te doen. Verras je kind door: ga LEGO bouwstenen kopen en samen je fantasie de vrije loop laten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.